Slide

Artikkelit

Ilmastolakkoilijat! Älkää uskoko vääriä profeettoja

15.03.2019

Tämän päivän ilmastolakko ajaa hyvää tavoitetta fossiilisesta energiasta irtautumiseksi, MUTTA… Harmillisesti tapahtuma muuttui lähinnä keinoksi kerätä poliittisia irtopisteitä ja vieläpä sellaisille järjestöille, kuten Vihreät – De Gröna, Greenpeace Suomi, Luonto-Liitto, Maan ystävät ja WWF Suomi, jotka ovat pitkään perustaneet olemassaolonsa ydinvoiman vastustamiselle.

Tilastollisesti helposti todettavissa fakta on se, että ilman ydinvoimaa ympäristöpäästöjä on äärimmäisen vaikeaa vähentää. Vertailuna vaikkapa Ranska, joka muutti sähköntuotantoinfransa vähäpäästöiseksi jo 1980-luvulla. Samoin Suomen CO2-päästöt laskivat 1980-luvun taitteessa, kun meille valmistui neljä ydinreaktoria parin vuoden sisään. Saksassa taas Energiewende ja pakonomainen rimpuilu irti ydinvoimasta on johtanut siihen, ettei päästöt ole laskeneet. Do the math.

Mua ei haittaa nuorten aktivismi, mutta se sapettaa, että näillä ympäristöasioilla ratsastaa porukka, joka on omalla toiminnallaan aiheuttanut tämän kriisitilanteen. Poliittisella kentällä Vihreät näine käsikassaroineen ovat Suomen suurin ympäristöongelma.

Jos haluat äänestää aitojen ilmastotekojen puolesta, niin videon kohdasta 4:30 voi tarkistaa, keitä kannattaa äänestää. Ilmastoa ei pelasteta lakkoilemalla, vaan kovalla opiskelulla ja ankaralla työllä. #terestroika

 

Tämä blogi on julkaistu alunperin Uudessa Suomessa: Ilmastolakkoilijat! Älkää uskoko vääriä profeettoja | Uusi Suomi Puheenvuoro