Slide

Tere Sammallahti

Olen vapautta rakastava perheellinen insinööri ja kokoomus-poliitikko Espoosta. Minut tunnetaan parhaiten some-kanaviltani, joita seuraa jo lähes 60 000 suomalaista. Älä anna särmikkään julkisuuskuvan häiritä, vaan ota rohkeasti yhteyttä.

Espoolainen

Elämä vei minut synnyinkaupungistani Helsingistä aina Oulun, Saksan ja Yhdysvaltojen kautta Espoon Nuottaniemeen. Toimiva liikenneinfra, puhdas luonto ja saavutettavissa oleva palvelut ovat tehneet Espoosta myös meidän perheelle hyvän kotikaupungin. Olen kuitenkin huolissani siitä, että Suomen vetovoima, jos alati heikkenevää julkista taloutta ei saada kestävälle pohjalle. Niinpä haluan antaa panokseni Suomen kehittämiseen ja olla varmistamassa, että Suomi on tulevaisuudessa entistäkin parempi paikka elää.

Vapautta rakastava talous- ja markkinaliberaali

Vapaus ja sen tavoittelu on minulle arvoista tärkein. Kaikkien ihmisten vapaus työhön, yrittäjyyteen, kansalaisvaikuttamiseen, demokratiaan sekä turvalliseen ja merkitykselliseen elämään ovat asioita, joiden eteen teen töitä joka päivä.

Suomen ja kuntiemme suurin haaste on kansantaloutemme toimintakyky. Julkisten menojen jatkuva kasvattaminen ja siitä seuraava kiihtyvä velkaantuminen ovat uhka hyvinvoinnillemme ja vapauksillemme. Julkisia menoja on leikattava samalla, kun yrittämisen ja työnteon kannattavuutta parannetaan työn verotusta alentamalla ja työmarkkinasääntelyä karsimalla.

Yhteiskunnan tukimekanismit ja tulonsiirrot eivät voi olla ihmisen paikalleen sitova seitti, vaan ponnahduslauta kohti itsenäisyyttä. Tulonsiirtojen varassa elävä täysivaltainen aikuinen ei ole vapaa, vaan poliitikkojen hyväntahtoisuudesta riippuvainen hallintoalamainen.

Kokoomuslainen

Olen kokoomuslainen, koska kokoomus on työn, talouden ja turvallisuuden puolue, jolla on pitkät perinteen suomalaisten etujen edistäjänä. Liityin kokoomusnuorten liiton jäseneksi vuonna 2005. Noina vuosina toimin lukuisissa KNL:n jäsenjärjestöjen luottamustehtävissä sekä liiton hallituksessa. Vuonna 2009 elämä vei minut muutamaksi vuodeksi ulkomaille ja pois kotimaan politiikasta. Palasin poliittiseen kotiini vuonna 2015, josta lähtien olen vaikuttanut aktiivisesti niin paikallisyhdistyksessäni Haukilahden-Westendin kansallisseurassa kuin Espoon kokoomuksessakin.

Tavallinen suomalainen

Koulutukseltani olen talotekniikan insinööri (AMK) ja rakennustekniikan insinööri (YAMK). Työurani olen tehnyt erilaisissa rakennusalan tehtävissä suunnittelusta konsultointiin ja myynnistä urakointiin. Viime vuosina olen myös työskennellyt Ajatuspaja Liberan sisältöjohtajana sekä perustanut sosiaalisen median palveluita tuottavan yrityksen. Vapaa-aikani käytän perheen, ystävien ja politiikan lisäksi reserviläistoimintaan, lasketteluun sekä tietokonepeleihin.