Slide

Tere Sammallahti

Olen vapautta rakastava kahden lapsen isä, insinööri ja kokoomus-poliitikko Espoosta.

Vapautta rakastava markkinaoikeistolainen

Suomen suurin haaste on kansantaloutemme toimintakyky. Julkisten menojen jatkuva kasvattaminen, heikko työllisyysaste ja näistä seuraava kiihtyvä velkaantuminen ovat uhka hyvinvoinnillemme, erityisesti nuoremmille sukupolville. Julkisia menoja on leikattava samalla, kun yrittämisen ja työnteon kannattavuutta parannetaan työn verotusta alentamalla ja työmarkkinasääntelyä karsimalla. Muutamia mielestäni välttämättömiä uudistuksia:

Kokoomuslainen

Olen kokoomuslainen, koska puolueellamme on pitkät perinteet suomalaisen työn, talouden ja turvallisuuden edistäjinä. Kokoomuksessa olen saanut olla oma suora ja rehellinen itseni, tehdä virheitä, onnistua ja vaikuttaa osaltani niin puolueen kuin koko Suomenkin suuntaan. Puoluekokouksemme ovat hyväksyneet mm. aloitteeni perintö- ja lahjaveron korvaamisesta luovutusvoittoverolla, ydinvoimalain kokonaisuudistuksen nopeuttamisesta sekä ase- ja ampumaharrastusten edellytysten parantamisesta.

Tavoitteenani on jatkaa kokoomuksen viemistä entistä markkinaoikeistolaisempaan suuntaan.

Rakennusalan ammattilainen ja mikroyrittäjä

Koulutukseltani olen talotekniikan insinööri (AMK) ja rakennustekniikan insinööri (M. Eng./YAMK). Työurani olen tehnyt erilaisissa rakennusalan tehtävissä suunnittelusta konsultointiin, myynnistä urakointiin ja valvonnasta projektinjohtoon. Tällä hetkellä työskentelen talotekniikan yksikönpäällikkönä Fimpec oy:lla.

Olen yrittäjäperheestä ja meillä opittiin yrittäjäasenne jo nuorena. Vaikka olenkin tehnyt urani talotekniikan alan konsulttitöissä normaalina palkansaajana, pyöritän myös pientä yritystä siinä sivussa. Yritykseni tuottaa some-sisältöjä suurelle yleisölle sekä some-koulutuksia mm. yrityksille ja järjestöille.

Some-osaaja ja tavallinen suomalainen

Paikallispolitiikan ja puoluekokousten lisäksi olen  vuosien varrella keskittynyt poliittiseen vaikuttamiseen sosiaalisessa mediassa. Some-kanaviani seuraa tällä hetkellä n. 72 000 suomalaista Youtubessa, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Poliittisia luottamustehtäviäni:

  • Kaupunginvaltuutettu, Espoo
  • Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, Espoo
  • Tila- ja asuntojaoston jäsen, Espoo
  • Aluevaltuutettu, Länsi-Uusimaa
  • Valmius- ja turvallisuuslautakunnan puheenjohtaja, Länsi-Uusimaa

Olen jo aluevaaleissa luvannut, että jätän aluevaltuustoon liittyvät tehtävät, jos tulen valituksi kansanedustajaksi.

Vapaa-aikani käytän perheen ja ystävien lisäksi reserviläistoimintaan, tietokonepeleihin, pienpanimo-oluisiin ja metallimusiikkiin.