Slide

Artikkelit

Politiikka tarvitsee perusteltua aatteellisuutta

06.02.2019

Tämä blogi on julkaistu alunperin osoitteessa puheenvuoro.uusisuomi.fi.

Mulla vain ei mene jakeluun tämä kärkipoliitikkojen korruptoitunut perseily. On kaiken maailman vuokra-asunto-puliveivauksia, omia kännireissujaan ajavat vihreät ja mitä vielä. Joka viikko tulee ilmi jotain, mistä tavan sukankuluttaja joutuisi häpeämään lopun elämäänsä. Ja nyt sitten demareiden PJ Sanna Marin jäi kiinni, kun vain pari kuukautta sitten äänesti Tampereen valtuustossa hoitajamitoituksen pienentämisen puolesta vaikka on huutanut naama punaisena isomman hoitajamoituksen kirjaamista lakiin.

Eipä siinä, että demarit olisivat yksin pinteessä, tällä viikolla kun on nähty lähes kaikilta puolueilta jälleen syy siihen, miksi ihmisten luottamus poliitikkoihin ja parlamentarismiin ovat murenemassa. Keskusta muutti vastikään pikavauhtia kantansa hoitajamitoitusasiassa, samoin Kokoomus kompuroi oudon PR-kampanjansa kanssa, jonka sisällöstä edes me kokoomuslaiset ei meinattu saada tolkkua. Kaikki tämä vain vaalitaktikoinnin takia.

Suomalaisen politiikan on pakko muuttua. Liian montaa puoluetta poliitikkoa ei vaikuttaisi ohjaavan vankkumaton pyrkimys totuuteen, vaan kannatuksen ja vallan maksimointiin keinolla millä hyvänsä. Puolueiden käsikynkässä, käsi veronmaksajan taskulla, kulkee pitkä liuta erilaisia tulonsiirroista eläviä eturyhmiä, joiden tehtävä on pitää omaa asiaansa ajavat puolueet vallassa.

Aatteensa kanssa sinut oleva poliitikko on johdonmukainen vuosi toisensa jälkeen ja mielipidettä muuttaessaankin pystyy kertomaan syyn toiminnalleen. Vain äänten perässä juokseva pyrkyri tietää olevansa tyhjä tynnyri, ja välttää vaikeita aiheita, lupaa kaikille kaikkea sekä kääntää takkiaan aina kuulijakunnan mukaan. Aatteensa suoraselkäinen edustaja taas luottaa siihen, että äänestäjät palkitsevat totuudenmukaisen ja vilpittömän politiikan.

Ja tätä perusteltua aatteellisuutta minä haluan politiikkaan tuoda. Sen ajatuksen, että kansanedustajan mandaattia ei tule antaa kelmejä vaalilupauksia ja silmänkääntötempuja tekeville helppoheikeille, vaan kansalaisten luottamus pitää ansaita pitkäjänteisellä työllä, totuuteen tukeutumalla sekä tinkimättömällä suoraselkäisyydellä. #terestroika

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1a282edd-921e-41a9-b05c-c253506c23ad

https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/sdp-n-marin-ryopytti-kokoomuksen-orpoa-lillukanvarsista-ja-desimaaleista-puhuminen-on-loukkaavaa-1.2869648