Slide

Artikkelit

Suomettuminen ja liennytys eivät lepytä Venäjän presidentti Putinia

Uussuomettuminen tekee tuloaan. Kansanedustaja Elina Lepomäki esitti Venäjälle asetettujen pakotteiden koventamista, jotta siviilejä pommittavien Venäjän ja Assadin hallintojen aiheuttama humanitaarinen kriisi saataisiin lopetettua. Eipä aikaakaan, kun SDP kansanedustaja Hussein Al-Taee riensi torumaan, ettei Venäjää ole syytä kritisoida tällaisessa tilanteessa.

Efektiivisesti Al-taeen järkeily oli se, että suomalaisten kansanedustajien tulee vaieta asiasta, jotta Venäjä ei aloita hybridioperaatiota Suomen rajalla. Käytännössä kyse on suomettumisen ajan uhkauksesta: Jos ette tanssi kotiryssän pillin tahtiin, niin teille käy todella huonosti.

Sattumoisin kaikki tämä tapahtui vain paria tuntia ennen kuin Venäjään Duuman alahuone äänesti presidentti Vladimir Putinin presidenttikausien nollaamisen puolesta. Jos projekti etenee Putinin suunnitelmien mukaan, voitaisiin ohittaa lain asettama este presidenttikausien määrälle ja annettaisiin hänelle mahdollisuus jatkaa oligarkiansa rakentamista.

Suomettuminen ja liennytys ovat historiallisesti todella huonoja turvallisuuspoliittisia strategioita. Suomettumisen takia Suomi oli vuosikymmenet Neuvostoliiton panttivankina ja liennytys johti aikoinaan mm. Anschlussiin ja Krimin laittomaan miehitykseen. Siksi Venäjän presidenttiä ja hänen valitsemaansa politiikkaa on syytä vastustaa itsenäisessä Suomessa ääneekkäästi ja pelottomasti. #terestroika

 

Tämä blogi on julkaistu alunperin Uudessa Suomessa: Suomettuminen ja liennytys eivät lepytä Venäjän presidentti Putinia | Uusi Suomi Puheenvuoro