Venäjän hyökkäys paljastaa Suomen ulkopolitiikan perustuvan YYA-ajan valheille

03.03.2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan paljasti karulla tavalla, millaisella tuuliajolla Suomen ulkopolitiikka on ollut lähes 80 vuoden ajan. Sodan jälkeisen sukupolven mielet kyllästettiin suomettuneella propagandalla ja valheilla, joiden toistelemisesta on tullut osalle poliitikoista vuosikymmeniä kestänyt ura.

Suuria suomalaisia valheita:
– Venäjä ei uhkaa meitä.
– Turvallisuuspoliittinen tilanne ei ole muuttunut.
– Presidenttimme on Putin-kuiskaaja.
– Liittoutumattomuus takaa rauhan.
– Isä aurinkoinen rakastaa meitä, kunhan emme liity Natoon.
– Olemme idän ja lännen välissä.

Näitä valheita papukaijamaisesti toistelemalla suomalaisille on uskoteltu, että poliittisen johtajuuden puute ja pelkuruus onkin jumalaista viisautta, johon voi yltää vain nuolemalla kulloin vallassa olevan venäläisen despootin saappaita. Kuin alleviivatakseen omaa typeryyttään, nämä itään rähmällään olevat poliitikot ovat samalla naureskelleet Viron, Latvian ja Liettuan kaltaisille maille, joiden johtajat ovat pelottomasti tuoneet esiin Venäjän johtajien todellista luonnetta.

Tekisi mieli vaatia Halosen, Tuomiojan, Kiljusen, Tennilän, Väyrysen ja muiden kaltaistensa poliitikkojen anteeksipyyntöä Suomen kansalta, mutta se olisi turhaa. Ihmiset, jotka eivät edes Politkovskayan, Skripalien, Hodorkovskin, Navalnyin ja Krimin jälkeen kyenneet karistamaan hyödyllisen hölmön rooliaan, tuskin kykenevät siihen jatkossakaan.

Kannustan silti kaikkia suomalaisia tekemään johtopäätöksiä seuraavissa vaaleissa. Ja sitä seuraavissa. Ja sitä seuraavissa. Jotta kansakuntana emme enää olisi rähmällään itään, vaan seisoisimme vihdoin selkä suorassa omilla jaloillamme, puolustaen tinkimättömästi länsimaista demokratiaa ja siihen liittyvää vapautta. #terestroika